divendres, 12 de juny del 2009

Xantatge! Avui ha mort l'Estatut d'Autonomia!

Mans enlaire! Feu el que us digui i conservareu la vida! (però no la bossa...!). Aquest és el gest que es va repetint una vegada i una altra des de fa 300 anys. Avui el nou capítol: El govern espanyol ens obliga a acceptar la seva proposta de finançament o deixarà que la Generalitat faci fallida!!

Zapatero no és Bambi: el que ja sabíem molts avui és un fet que pot veure tothom perquè s'ha descobert ell mateix que sota una falsa aparença d'amabilitat... que darrere d'un fals tarannà dialogant ("talante" en deien!)... hi ha el clàssic polític espanyol centralista pel qual els catalans som una colònia, una província que ha d'obeïr submisa les seves ordres i els interessos castellans. Avui mor agonitzant, després de néixer esquifit i en un part difícil, l'Estatut d'Autonomia del 2006 (també conegut per Estatutet, Estatut de la Vergonya o Estatut de la Moncloa). Francament, ja no m'importa que el Tribunal Constitucional retalli l'estatut, que s'hi exuguin el cul si tan els excita.

Per culpa de la crisi econòmica i de les rebaixes generals d'impostos avui dia la Generalitat té gairebé 5.000 milions € menys que en l'era Pujol, en canvi avui els serveis que ofereix han augmentat i són més cars. ¿És que hem de començar a retallar els serveis que s'ofereixen a la ciutadania quan a les altres comunitats autònomes s'ofereixen més serveis que a casa nostra i ho fan amb els nostres diners? A Andalusia les ortodòncies infantils són gratuïtes (a mi me la va pagar la meva família); a Múrcia cada alumne un portàtil; els espanyols s'enduen totes les beques universitàries mentre que els estudiants catalans en reben només el 9% quan són més del 15% de l'alumnat i a sobre les beques que ens donen són més barates; els trens de rodalies de Madrid han rebut en els últims anys 416 milions € mentre que els 153 milions que han quedat pels ruïnosos trens de Barcelona no han servit ni per fer rutes noves que descongestionin les nostres carreteres saturades; etc. etc.

Sabeu quina quantitat ens oferia ZP a l'última proposta que va fer? 1.200 milions d'€. Amb això no cobrim ni tan sols els ingressos que hem deixat de rebre en els últims anys.

Mentrestant els catalans anem regalant cada any als espanyols 3.000 € per persona, o el que és el mateix 12.000 € per família. Per contra, els espanyols reben cada any en serveis i infraestructures més del que paguen en impostos. Naturalment: ho paguen amb els nostres diners!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Visites úniques