diumenge, 13 de desembre del 2009

13-D finalitzat



Ja s'han tancat les urnes. Centenars de mitjans de comunicació internacionals han seguit la jornada atentament. Els espanyols han procurat mirar cap a una altra banda, estan cagats. Han votat 200.000 persones!

És un referèndum simbòlic, organitzat per entitats privades, fet amb una sabata i una espardenya, no hi ha hagut campanya electoral, les dades no podien ser el cens oficial, i no es podien fer en locals públics. Malgrat tot han votat 200.000 persones! El 30% de la població amb dret a vot a les localitats on es feia. Certament són dades molt positives pel nostre futur i generen unes perspectives excel·lents per poder fer el referèndum de manera oficial. Els partits catalans hauran de reflexionar: uns per virar les seves posicions cap el sobiranisme (IC-V, PSC i CiU) i d'altres per considerar que ja estem preparats (Esquerra).

Però atenció, alerta: Encara hi ha molta feina per fer. No podem limitar-nos a posar el nostre vot a l'urna. Els independentistes hem de llançar-nos als nostres amics, veïns i familiars per tal de convèncer-los. Tenim els arguments i la raó de part nostre (jo avui he convençut tres persones més). No podem fer discursos pels que ja estan convençuts ni podem limitar els discursos amb raons identitàries i històriques: cal apel·lar als arguments econòmics i fiscals. Tampoc podem caure en l'error de presentar-nos amb radicalismes estrafolaris com ara plantejar que haguem de sortir de la Unió Europea: si volem ser independents cal que ens presentem com a gent sensata i realista, amb un projecte sostenible econòmicament. La independència per si mateixa ja és una revolució sense precedents.
.

3 comentaris:

  1. Totalment d'acord. Ara, com bé dius, cal que els polítics es posin les piles. Són tan porucs, però tant, que no mouran fitxa fins que tinguin la certesa que seguir els ideals no els ha de fer caure de la butaca a la que es troben aposentats. Per això cal donar a conèixer la idea, fins que sigui un clam que els nostres polítics no puguin ignorar (fet que és trist, doncs sembla que siguin els nostres, precisament, els que més passen del tema)

    ResponElimina
  2. Ei, Roger, que estàs desaparegut! Espero que hagis passat bones Festes.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Ieps, perdoneu... De fet no tinc perdó. Demà m'explico.

    ResponElimina

Visites úniques