dissabte, 1 d’agost del 2009

Iniciativa pròpia: Mozilla-Firefox arriba als mil milions!


http://kara.allthingsd.com/files/2008/07/mozilla_firefox_readerszone.jpg

Llegeixo a Vilaweb que el navegador de la xarxa Internet Mozilla-Firefox ha arribat a l'extraordinària xifra de mil milions de descàrregues (Ull! Pels americans 1.000.000.000 és un bilió, però no pels europeus, els quals aquest nom el reservem pel milió de milions: 1.000.000.000.000).

Des del meu modest bloc felicito els programadors que al llarg dels anys van crear i han anat actualitzant aquest programa informàtic lliure, és a dir: que tothom el pot utilitzar sense pagar res perquè és programari lliure. Aquesta iniciativa altruista i d'altíssima qualitat ha obert les portes de la comunicació de bat a bat i lliure de peatges a moltíssima gent del planeta. Una prova més que amb iniciativa pròpia, col·laborant, la comunitat humana és capaç de progressar, i fer-ho per amor al progrés i no al diner, trencant el paradigma bàsic tant del neoliberalisme com del materialisme històric.

Segons dades que vaig llegir fa alguns mesos el Mozilla-Firefox és el navegador més usat a Europa: el 75% dels ordinadors l'utilitzen com a navegador de referència, passant per davant de tots els navegadors de pagament, com ara l'Internet Explorer de la totpoderosa Microsoft. Ara no trobo l'enllaç del lloc web on vaig llegir, però el que sí tinc a mà són les estadístiques de visita d'aquest bloc, que pel que podeu veure la claven força:

#

Logo Navegador % Quantitat:

1.

Firefox 77% 102

2.

Internet Explorer 12% 16

3.

Safari 8% 10

4.

Googlebot 2% 2

5.

Googlebot-Image 1% 1

6.

Opera 1% 1

5 comentaris:

  1. És curiós perque, en el meu cas, Mozilla és el que menys coneixia; de fet -vergonya per mi, hehe- el vaig descobrir fa només un parell de mesos... i no l'he utilitzat gairebé mai. He sigut d'Explorer, fins fa poc, i ara m'he passat al Google Chrome.

    En realitat, si et sóc sincer, sóc un usuari que només sap perquè cal utilitzar un navegador (bàsicament per entrar a internet), però sóc incapaç de dir ni un sol avantatge o un invonvenient d'utilitzar-ne un o altre.

    Sempre hi ha d'haver una excepció, oi? :-)

    ResponElimina
  2. Avergonyeix-te, avergonyeix-te, Ferran! ;-P

    Si utilitzes el Google Chrome pensa de modificar-ne l'enviament automàtic de les teves dades que està configurat per defecte: Personalitza i controla > Opcions > pestanya Avançat i aquí desactiva l'última casella.

    La veritat és que avui dia tan el Mozilla-Firefox com l'Internet Explorer i el Google Chrome s'assemblen molt. Però el Mozilla té avantatges com ara el corrector automàtic.

    ResponElimina
  3. Ostres, moltes gràcies pel consell! Ho acabo de fer ara mateix; me n'asseguraré que la casella queda desactivada. Merci, Roger!

    ResponElimina
  4. jo soc el pesat que et visita amb Safari (excepte ara, que ho faig amb Firefox) :-P

    ResponElimina
  5. Tu sempre amb la tecnologia oposada als corrents majoritaris... ;-)

    ResponElimina

Visites úniques