dimecres, 9 de setembre del 2009

La realitat és clara, només cal democràcia




Aquests dies em vénen nausees de comprovar (com si no ho sabés ja...) a quina banda de la trinxera se situa cadascú. De veure com els nostres enemics usen totes les eines disponibles travessant la frontera de la democràcia:

Un gobierno de España que porta als tribunals una innocent consulta popular si es demanen coses que interessen a la gent, el seu advocat que és un antidemòcrata falangista, una jutgessa que es passa la llei per la figa dient que l'ajuntament sobrepassa les seves competències quan la consulta no la fa pas ell, i prohibint a l'ajuntament que doni suport a aquesta iniciativa (exemples del que hauria de fer un buen ayuntamiento o otro buen ayuntamiento), un fiscal que vol que els violents intimidin la ciutadania d'Arenys, etc.

Com ja vaig dir no sé quan, l'estat usarà tota la seva força d'espies, buròcrates, soldats i colons per evitar un referèndum. Això que estem vivint només és la punta de l'iceberg que la gent valenta d'Arenys de Munt ha fet aflorar a la superfície. Cal estar preparats pel dia que anem de debò, perquè llavors serà molt pitjor: de la invasió del Palau de la Generalitat en amunt.

Nosaltres hem de demostrar també la nostra pròpia musculatura. Per això és important que sortim al carrer a demostrar quants som i forçar la maquinària. Començant per les nostres pròpies eines: Hem d'exigir als nostres polítics què estan fent per defensar aquest país, exigir-los fulls de ruta clars. La via autonomista s'ha acabat, i és evident que no en tenim prou perquè el nivell de vida dels catalans està en risc per culpa d'aquesta dependència amb Espanya. El mateix conseller Castells al minut 0:33 d'aquest vídeo admet que les eines de la Generalitat autonòmica per sortir de la crisi són poques i ja s'han utilitzat totes, que qui no fa el que hauria de fer és el gobierno de España. I doncs, què esperem per arreglar-nos nosaltres mateixos els nostres problemes? Perquè hem de desesperar-nos amb els que ho haurien de fer per nosaltres? Ja ho diu la dita: Si vols ser ben servit, fes-te tu mateix el llit.

5 comentaris:

  1. ajaja molt bó el muntatge asterix-Arenys!

    Jo començo a estar empantxat d'Arenys! Quines ganes que facin o no el punyetero referendum i deixem de marejar la perdiu amb actes folclòrics a nivell local! Al meu barri fan festes majors i no surten a mil blogs cada dia!

    ResponElimina
  2. Doncs ja ho dius bé, nàusees, ni més ni menys. Però aquest, diga-li referèndum , consulta, patxanga, està servint de molt. Estem veient els autèntics colors d'aquesta "democràcia" i de quin peu calcen tots. Va sent hora de començar a aixecar la falç?.

    ResponElimina
  3. M'encanta el dibuix de l'Asterix. Jaja

    ResponElimina
  4. Excel·lent "Gàl·lia"! :-)

    Glamboy69, no dissimulis: estàs empatxat d'Arenys des del primer dia, perquè no és la teva corda. No t'empipis pel referèndum, per si és una xorrada o no ho és, per si és marejar la perdiu o no; empipa't perquè la democràcia espanyola permet els feixistes manifestar-se, a més, el mateix dia del referèndum. Això sí que és gros, per mi i, se suposa, per un progressista com tu.

    Salut.

    ResponElimina
  5. La vinyeta de la Gàl·lia sembla ser un acudit del jueves que finalment no va ser acceptat. En l'eix Esquerra-Dreta són molt valents, en l'eix nacional Catalunya- Espanya...

    ResponElimina

Visites úniques