dimarts, 9 de juny del 2009

Més ruïna espanyola


Sembla mentida, però cada dia que em llevo veig més motius per no voler seguir a l'Espanya esperpèntica, tercermundista i escandaolsa en què estem. En les properes hores s'hauria de confirmar el fet, i llavors els mitjans de comunicació n'haurien d'anar plens (però amb la salut periodística d'aquest país, no sé, no sé).

Ahir dilluns vaig adonar-me que els resultats de les passades eleccions europees en algunes poblacions catalanes eren bastant estranys: diversos partits minoritaris, alguns frikis i d'altres feixistes, havien tingut augments espectaculars de desenes de vots respecte les anteriors convocatòries electorals. Ja llavors em vaig adonar que diverses veus denunciaven directament una tupinada electoral en contra d'Iniciativa Internacionalista. Francament ahir no em vaig creure aquesta possibilitat, ja que el sistema electoral a l'estat espanyol és difícil de corrompre (mireu si no la seva classificació a l'Índex democràtic) perquè els recomptes són públics i queden referenciats a les actes signades per les meses i els interventors/apodarats.

Però el cas és que certament els resultats electorals que s'han publicat al web del ministeri de l'interior no coincideixen amb el que han votat els ciutadans i les ciutadanes. No faré demagògia i per tant no pressuposaré que hi hagi hagut mala fe en tot aquest afer. Però sembla ja confirmat que la defectuosa informatització dels resultats electorals ha provocat transvasos de vots d'unes candidatures a unes altres. Sembla ser que no ha estat una acció premeditada per treure vots a cap partit en concret, ja que moltes llistes s'han vist afectades. Si ho he entès bé, segons es diu a Vilaweb, que cita un article del diari basc Gara, el problema hauria estat un mal disseny de la identificació de les diverses llistes electorals, ja que el número que identifica cada candidatura a les paperetes era diferent al número que s'havia de posar a les actes d'escrutini que han d'omplir les meses electorals in situ després del recompte. Això hauria provocat que durant el procés d'informatització de les dades s'hagi comès el monumental error de computar els vots d'una candidatura al nom d'una altra.

El cas és que amb aquesta fallada esperpèntica, ho repeteixo, Espanya s'acaba de guanyar un lloc a l'altura de democràcies tan dubtoses com l'autocràtica Rússia, on les convocatòries electorals no són més que una comèdia de cartró-pedra perquè el poder usa precisament la informatització de les dades per falsejar els resultats a favor del partit Rússia Unida de Putin. Un error com aquest que afecta el pilar bàsic dels sistemes democràtics parlamentaris hauria de provocar la dimissió del ministre d'Interior.

I ja posats a fer el post, els catalans ens hauríem de preguntar com podem anar pel món amb aquests catetos al costat.

1 comentari:

  1. Vilaweb ha actualitzat la notícia on hi ha multitud d'exemples no coincidents entre les actes de les meses i els escrutinis publicats pels espanyols:
    http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3595704&p_edi=General

    ResponElimina

Visites úniques